Tags

, , , , , , , , ,

Aku slalu berangan.. untuk ada studio sendiri dan meja mixing aku sendiri.. macam bawah ni..

Cantik kan? ini keje geng2 IKEA Hackers yg di paparkan di Lifehackers.

tak dapat macam kt atas tu.. dapat simple sikit pun jadilah.

Barang yg dah ada? sebenarnya hampir complete jugak dah..

antaranya :

1. Monitor speaker – TRUTH B2030A

2. Mixer pun dah ada – 2 actually – 1 Yamaha.. satu Behringer.

3. Segala kabel. mic . semua dah ada.

~~

Yang tak ada?

1. DAW – ini masih menjadi persoalan – laptop based ke atau desktop?  aku target nak start dgn laptop based lah..! susah betul .. dulu dah ada satu ubuntu studio laptop.. lepas aku upgrade ke Mac.. udah laa senyap. lepas tu aku upgrade lagi mac tu ke OSX baru.. pastu hang.. pastu..? senyap..

2. Meja utk letak segala peralatan tu..

3. Kerusi utk mengadap semua benda ni.

4. Aircon utk bilik tu.. ! paneh kalau tak de ni..

~~~

Apa lagi alasan aku? unifi dah ada., benda lain pun dah ready.. hmm.