Kemana arah kita?

Salam semua,
Kisah yg buat aku rasa membuak-buak nak menulis ni adalah kesah meeting aku dgn boss hari ni..

Aku dah merdeka!!  eh.. tapi di luar sana.. belum pasti hutannya aku kenal.. ! entah survive entah tidak eh? ada pro dan kon nya kalau aku pergi ke luar sana. ! kata boss aku – kalau nak venture ke position lain – dia akan support..!

Yer.. , aku mmg nak try benda lain pun,. last year yg memboleh kan aku dapat best pointer dgn best performance award tu.. bukan benda2 berkaitan kerja aku , tapi kerja2 amal aku dan kerja2 sosial aku..! antara projek yg di mention tu – Videographer utk video yg menang last year. Last year aku jadi asalnya aku di panggil utk jadi still fotographer.. utk projek video ., tapi end-up aku jadi videographer..dgn cara aku tersendiri.., menjadi pulak tu.. aku buat shot ala-ala felem hindustan..! pakai digicam aje.. tapi panning shot dan banyak camerawork hasil tangan aku membuatkan short film tu jadi menarik. (angkat bakul laa ni! gasak kan..! mmg aku pun tak sangka kerjatangan aku nampak menarik on video, selama ni aku ada teori aje.. ), dan banyak gak shot2 yg aku buat double take., dan end-up di gunakan.. (alah biasa laa aku kan lebih drama.. so hasilnya lebih dramatik)
Projek lain yg brilliant tahun lepas – banyak lagi.. . mostly berkaitan musik., tarian dan event management. trip ke kilang2 kompeni aku baik jauh dan dekat adalah trip yg berjaya tahun lepas.. , yeay.. takde serabut2 cam tahun lain.

Aku suka buat benda2 ni., dan aku risau kalau aku tukar keje lain.. blum tentu aku dapat peluang nak involvekan diri dalam projek2 sosial ni.

So – option untuk aku :

– by march – Windows open – mulai sekarng dah boleh apply dah.. , yeay.. boleh intai2 keje lain dan start email2 kawan2 dan boss2 utk bertanyakan peluang.
– kalau nak stay jugak boleh try buat support..!

er.. boleh ke? bile bekerja dlm team ni.. aku risau aku tak leh perform dgn baik. Sekarng ni aku perform best sebab aku sorang! aku run team aku sendiri… suka gua laa nak buat apa.!
– option last – stay buat keje skang.! kelebihan .. macam dlm para atas – boleh terus aktif buat keje2 sosial.! Tapi prospek kenaikan jangka panjang.. yillek!

Dalam hati aku – kuat nak buat keje2 business side pulak! dah letih laa nak buat teknikal ni! aku tau aku bagus bahagian business side..! terbukti.. tahun lepas aku manage investment utk satu business entiti kompeni.. dari rugi.. turnaround jadi untung! Target tahun ni kt bisnes tu – nk buang (terminate) terus 2-3 orang lagi ‘bad-hat’ yg makan duit tak abis2 tu..! damn.. this people really macam parasit.! kesian pun tak guna.!

It remain to be seen.. sama ada aku berjaya atau tak.. networking start berjalan! mulai esok aku kene start cold-call semua boss2 lama2 yg kt business side! er.. cumanya kalau join business side.. keje tak lagi di cyber.. maybe di sentral.! ah.. lagi senang..aku naik ERL aje laa dari Putrajaya ke Sentral..

 

blissfull thinking..

 
hmm.. decisiion.. decisiion.. decision..