Salam semua,

Tahun datang, tahun pergi.. usia kita semakin dekat pada NYA..

Rasanya masih belum terlambat  (tak lambat hape,, dah 11 hari dah weii! :D), utk aku mengucapkan Selamat Tahun baru pada korang semua! Pada anak-anak ku yg kadang baca blog ni – Selamat tahun baru anak-anak ayah..! pada ibunya jugak  yg slalu skodeng tu.. – Haa.. Slamat Tahun baru !

Apa yang menarik sepanjang aku menghilang ni?

Antaranya :

  1. 2-2 anak dah abis periksa dan dapat result masing-masing – masih lagi abang mendahului adiknya..! banyak sangat main adiknya tu.. ishk.
  2. 2-2 anak pun dah masuk skolah menengah..
  3. Pegi rumah Diana Apple Green.. majlis kekah anak dia..🙂.., hahahaa.. dapat ler tengok anak dia Rayyan yg comel tu.! kagum nya kami berdua tgk anak orang.. :p..  dan makan kambing ..
  4. Aku dapat award cemerlang … atas khidmat sosialku .. (kali ke-2 berturut-turut dah.. :p) – tahun ni boss offer aku jadi boss khidmat sosial ni.. mau tak? – err.. aku kata – bagi orang lain dulu..! aku tau .. ini bukan kerja senang..! orang lain nak glamer.., tapi kerja tak buat.. last2 kau sorang jadi kuli-batak.. tak payah. :p.
  5. Eh.. aku lulus cemerlang dalam kelas bahasa Perancis ! yeay..! hanya 3-4 orang saja yg lulus cemerlang tu.. :p. syukurler.. aku target tinggi lagi.. tapi dapat gitu pun aku happy. (cheh tak mengalah.. nk target 4 flat..! ) – aku tau yg banyak bantu  push markah aku adalah group dan personal presentation in french tu..:p. Final tu aku menggagau jugak! dan satu lagi – Podcast – One thing in a french a day.. sangat membantu aku.. (macam burung kakak tua daa.. aku dengar podcast sambil ulang2 apa yg dia baca.. , tapi benda ni laa buat aku lebih faham. Itu tak termasuk movie french yg aku download dan cuba jugak tonton pakai subtitle french.., eh.. boleh tahan jugak aku faham. Untuk test lagi pemahaman aku – aku cuba parlez-vous français dgn beberapa mamat2 african yg mmg native french speaker.., – diaorang ni suka mengajar.! dari pada dulu aku cuma pandai greeting Cava?sampailah aku boleh berbicara tentang – cuaca.., makanan, travelling.. alah – benda2 basic aje.
  6. Rasa macam nk sambung part 2.. bagi lebih lancar pemahaman aku.

Ah.. itu aje laa kot? ada lagi ke..? ada.. jap..

Kerja?

  1. Tengah kejar dateline – bulan 2.. utk siapkan projek ni.
  2. Lepas abis projek ni.. aku tak bz sangat.. so back to run & maintain.
  3. Kene plan training awal-awal..
  4. Discuss GPA dgn boss..

Share?

  1. apsal makin lemau? – aku malas nak buat analisis skang eh?
  2. kene lebih serius lah.

 

Belajor –

  1. ada projek belajor yg menarik lagi tahun ni? ada.. tunggu.. :p. (mrs wifey- jgn start mengomel ya!😀. )

 

Tech / Gadjet :

  1. Tahun ni adalah tahun utk membuang barang2 gajet aku..! kira nak clear tukun2..
  2. rasa macam nak cari something yg di idamkan.. tapi tak nak guna duit sendiri.. cam no tu? – pakai duit jual barang gajet lama lah..

Music –

  1. Tengah bulan ni – aku start mengajar gitar di kelab music aku.
  2. tak tau sambutan macam mana.. tapi dah start orang bertanya2 lah.
  3. Bajet kelab muzik dah lulus..! tambah 1k dari tahun lepas.
  4. Projek studio – monitor studio masih menanti..