welcome and goodbye.. another year.. alhamdulillah.

 

Pissh Possh.. pissh posssh.. (bunyi darth vader bangun tidur) ..

well.. assalamualaikum..,

baru bersuara aku di sini., pejam-celik pejam celik.. udah di penghujung 2010.. (lagi?) .. rasa macam baru aje aku struggle dgn keje2 aku di 2008..2009.. then masuk tahun baru 2010.. baru nampak sinar.. dan boleh bernafas sikit.. !

Now.. di sini aku – terkesima lagi.., baru baik dari kedemaman yg panjang sebenarnya.. sapa yg kenal aku dah lama akan tau.., gitu lah rutin insan yg bernama aku ni bila datang hujung tahun..! kalau tak setahun skali .. mesti akan ada 2-3 tahun skali.! ntah.. macam mesti lah akan kene sakit time-time macam ni..! cam tahun2 lepas.. aku akan dok kat wad dlm 5 hari utk clearkan viral fever ni..! cuma kali ni.. aku sikit bijak.. tak nak check-in mana2 hospital. try rawatan sendiri.. dan pergi ke klinik paling best yg aku suka.., pilih sendiri ubat-ubat aku.. (i know myself better than the doctor), then doctor bagi MC (long mc).. rehat se rehat-rehat nya di rumah..! sampai wife pun tumpang rehat skali.! (amboii.. abang dia terlepek.. dia pun terlepek sama,.. tak yah masak.. tak yah buat apa2 eh..! ) , eh.. tapi semua baju2 aku siap berbasuh..? dah siap bergosok.., dan tersusun kemas.. bila dia buat? sebab tiap kali aku celik mata.., nak minum air.., aku tgk dia pun bungkam sama.. ! so aku assume dia pun gol sama macam aku..! tapi ketiduran aku kali ni sangaat panjang..! sampai satu ketika.. mimpi ku dah keluar macam menu kat kepala –
Please select your dream – what dream you wanted this time..? or you wanted to continues previous dream?

seriously.. that bad..!

alhamdulillah.. semua dah berlalu.. aku rasa aku tau apa punca kali ni..! over-exerting myself..! aku pun konon kagum dgn diri sendiri.. wah.. hebat nya.. boleh drive ke penang.. then ke kenduri kawin gbum.,. then ronda penang lagi.. jalan kaki lagi.. ! semua aku buat sendiri tanpa co-driver perlu buat apa2.. ! macam hebat..!

hah.. hambik kau..! konon hebat..! melepek laa kau.. bila batttery drop dead flat..!

~~~

Apa yg aku perlu buat lagi utk 2010 ni?

1. performance appraisal – siap.. (result tak tau .. tunggu aje laaa and hoping for the best..! cara boss bagitau aku.. macam tak best aje..! takpe lah.. kalau tak best gak.. aku mmg dah berazam utk …..(hahahaha.. itu tunggu..! tak boleh reveal )

2. Anak-anak exam? – dah abis.. masing2 amboi.. melepak sakan ya.! time bercuti dgn mak dia.. aku call ke.. aku sms ke.. haram tak reply..! takpe.. december panjang lagi.. lepas ni my turn pulak! tunggu jer ya..

3. Current project – pergh.. tough sungguh project ni! aku ingat senang..! mampuih..! projek ni jugak laa punca aku overwork dan burn out!! mmg aku totally burnout ni..! aku naik muak tgk ppt slides skang..! korang suka buat eh? satu slide ok kot? .. tapi kalau 500++ slide? amacam? ada bran? siap dgn animation dan anotation tak masuk segala editing animation tu..! pergh.. menggeletar lutut ni..

dah..nak buat keje dah..! hoping for better sunshine next year..!

as for the rest of this year- Harung sajalaaaa!!! setahun boleh harung.. lagi berapa hari aje lagi ni nak haruuu.. haruu..! belah!! sapa pun nak diskredit aku atau nak kasi spirit aku down ari ni.. aku dah bersedia.. (ye ke?😀 ) hahahaha.. belasah..

you reap what you sow..