Tags

, , , , , , , , , ,

Hah..hah..hah..!

This octopus have prove it once again..! his (paul surely his right?) super-tahyul status now is confirmed!

i lol-ed this morning when Spain beat Germany.. although 1-0 only.. but that is all Spain need to advance to the WC2010 final!

Hahaha.., immediately I changed my status message of my Blackberry messenger to – “Another Super-duper EGO team is out of WC” good riddance..! :p. Sorry ya. to all my friend or the googler – who inadvertently read this blog posting.

German is a great team.., but somehow, they play like how argentina played against them in quarter final. Spain really control the game.. and possessing the ball more than german team.  What happen there? suddenly afraid eh?

Anyway – it’s football.. anything can happen..! the ball is round., specially this time around.. most of the losing team can blame – Jabulani ball that caused them losing.. :p.. sheeesh.. lame excuse..🙂

let wait for the final! Orange vs Red-Yellow? (eh.. combine together spain flag colour it will become orange.. hallamak..  sure  Paul the octopussy will had a hard time try to decode the colour.. all become same colour? :p..

German fan already so angry wanna turn paul the octopus into paella.. how? would be delicious tho.!

watch the video below for the match highlight and also the goal by Carlos Puyol..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Versi BM

Tgk video atas.. utk aksi2 perlawanan.. dan akhirnya .. GOAALLL!!! oleh Carlos Puyol hasil dari tendangan sudut yg cantik dari Xavi..! pergh.. gua rasa macam hasbullah pit awang pulak! :p.

Hah.. amacam? happy? terrer tak sotong ni? tahyul betul.! skang semua orang akan percaya sotong ni..

Gua gelak sakan pagi tadi..! Spain kalahkan Jerman 1-0. Satu – Kosong pun jadilah.. ke final jugak kan?

Terus gua tukar status kt bbm gua – “Another Super-duper EGO team is out of WC” good riddance..!” :p.  Minta maaf ler ya… pada kawan dan korang yg google-google , jumpa blog ni dan terbaca posting ni.. !

Jerman ni team yg bagus sebenarnya, tapi apsal ntah, bila lawan Spain ni, diaorang main macam mana Argentina lawan diaorang.. ! macam budak2 ! Spain betul2 kawal game smalam.. dan boleh kata kebanyakan masa, bola berada di kawalan kaki pemain spain saja.. ! Apa dah jadi? tiba-tiba kecut telur eh?

Tapi , seperti yg aku slalu pesan kt anak bongsu aku.. kalau dia kalah match bola liga junior dia… ianya hanya boleh aje.. sekadar permainan..! bola itu bulat! lagi pun di piala dunia kali ni, team-team kalah boleh blame bola – Jabulani yg buatkan team diaorang kalah! cheh.. dasar loyar buruk kan? dah kalah tu kalah aje lah! bukan dia kasi kau main guna bola ragbi.. :p

Skang. mari kita tunggu final!  Walau pun gua bukan kaki bola., tapi gua mesti pilih! eh.. mesti tonton.

Apa lawan? Oren lawan Merah-Kuning? (eh.. kalau merah campur kuning bukan jadi kaler oren jugak ke? ) hallamak.. inimacam .. itu Paul sotong kurita mesti confuse.. mana satu nak pilih warna ni? lebih kurang aje ni?

hahaha.. last-last.. itu sotong pilih dua-dua..! penentuan penalti! yeay!

Kalau itu sotong salah .. mari kita jadikan dia Calamari Paella..! sapa yg pernah makan.. mesti suka!

Paul Octopus Paella anyone?

Paella Sotong? / Paul-the-Octopus-Paella?

atau .. / Or..

Goreng saja pun sodap..!! / fried over wok also would be great eh! hahaha!

mari.. mari. di pilih.. di pilih!! :p.

I didn't know that paul the octopus turns out to be a super delicious dinner! :p