Yeay! finally.. berjaya juga aku bertukar ke Ubuntu..

dah lama plan, tapi bila jumpa balik geng2 ubuntu baru2 ni. baru lah timbul balik hasrat nak guna linux full-time balik.

Dulu2 aku mmg pengguna linux tegar.

Baiklah, cerita sikit pasal ubuntu ni – versi terbaru.. karmic koala? ver 9.10.

You are using Ubuntu 9.10
– the Karmic Koala – released in October 2009 and supported until April 2011.

Desktop aku kosong *(buat masa ni)

Best ke dak? haaa.. buat-buat suka lah eh.. dan buat-buatlaa kagum! sebab aku sendiri cam jakun, dah lama tinggalkan linux.

Semalam – update semua software., install macam2.. , then mula laa scan network jiran2.🙂. saja test WPA crack ni boleh jalan ke..

Tapi tak cukup tool. nak kene beli usb wireless network adapter tu baru boleh.🙂, takpelah.. tak penting pun, later pun boleh.

Yang aku tau – hujung minggu ni.. – off to Penang! makan kari.. kari .. kari.! insya’allah.. umur panjang aku sampai lagi.

Hotel dah di book, kereta dah servis, cuma risau .. tahap kebisingan enjin tu.. macam agak tinggi.. dan ada macam small leaking dari top gasket tu. smalam masa servis perasan.so, maybe kene check balik ni. risau takut jadi benda lain yg lagi teruk.

ah. jom pi keje. (aku kt rumah lagi ni)

Minggu ni , anak2 ada kt rumah, so.. kene bawak diaorang pegi breakfast dulu. then carikan apa2 utk lunch diaorang.

selamat bekerja! dan selamat bercuti kepada korang2 yg tgh cuti bersama anak2 dan keluarga tu. Itu yg bagus..! keje ada balance – family, keje.. masa utk diri sendiri..! baru hidup rasa ada makna.

ewah.. ada tazkirah pagi pulak blog ni.