Tags

,

bosan boleh membunuh.. waa cakap lu..!

Haa.. hati-hat Cik Esah! Kebosanan tu boleh membunuh! Mengikut kajian yg di jalankan oleh sekumpulan penyelidik di University College of London, orang yg berasa bosan dgn hidupnya.. besar kemungkinan akan mati begitu cepat..

Konklusi ini merujuk kepada data dari kajian di jalankan ke atas 7524 pekerja kerajaan di UK, yg berumur antara 35 hingga 55 tahun, di temuramah dari tahun 1985 dan 1988 tentang tahap kebosanan mereka.

Mereka (para pengkaji) memeriksa kemudian berapa ramai dari mereka yg di interview ni dah mati pada April tahun lepas.

Mereka yg menjawab – bosan dgn hidup mencatatkan kemungkinan 37 peratus akan mati menjelang akhir kajian.

Sumber (Yahoo News)

~~~~

Haa., kawan-kawan.., hidup kita ni jgn laa sedih2 sangat. Cari tujuan dalam hidup kita, cari pengisian. Kalau bosan2 .. boleh membawa kita kepada perlakuan atau tabiat yg boleh memendekkan usia. Tabiat hisap rokok.., minum arak.., dadah.. dan melepak tak ketentuan.. itu semua membawa kepada usia yg pendek..!

Live life.. penuhkan hidup anda dgn membuat apa yg anda selalu terfikir anda nak buat..

Hidup kita bukan tentu lama atau tidak., jadi isikan dgn sesuatu yg bermakna.. Aku tak dapat bayangkan macam mana orang yg bosan itu hidup eh. Sebab hidup aku.. sentiasa ada benda yg nak buat.. ada benda yg menanti nk di buat.. dan aku plan nak buat.. ! tak tau cukup masa ke tak aje..

🙂