Tags

, , ,

Itu lah perkataan yg aku nak tulis petang ni.

aku dapat berita dari sang-gebumba-(budak gemuk-pendek yg boolat), dia dah sampai ke destinasi. Lepas tu.. ada berita gembira pulak. Instead of pegi India saja., dia dapat pulak tambahan pergi Indonesia.

Dan date tu – hujung bulan ni.! maka aku nk ucap lah – TAHNIAH!! meine liebe!

You mmg best! it’s good that your boss put the trust on you.. rather than your other ‘been-there-longer’ collegueas.

Aku ni apa aje laa., suka tumpang rasa bangga.. dgn my significant others ni. Ye lah kan.. kalau bukan kau yg rasa gitu.. sapa lagi? Dia pun gitu.. kalau aku dapat apa2.. dia yg rasa bangga dulu.. kembang-kimpus hidung dia! (phissh..phosshh..phissh..phossss)- tak tau laa kalau aku yg perasan.

Ha.., eh!, aku lupa nk ucap tahniah pada diri sendiri! Hey.. Tahniah _____ (nama aku laa! tak nk aku tulis nama betul aku! karang korang cari no. IC aku), dan aku tepuk belakang bahu aku sendiri!

Sebab?

Aku dapat – Special Recognition Award..! dapat 4% dari annual salary.. ! duit nya dah abis pun..! aku pun tak faham macam mana diaorang kira, tapi amountnya boleh laa tahan! lagi banyak dari keuntungan saham aku lah! :p.

Email tahniah tu baru sampai ari ni.

~~~~~

From: xxxxx, xxxs XXXX-xxxxxx
Sent: Tuesday, February 02, 2010 11:02 PM
To: Nixxxx,Xxxxxx XITX-xxxxxx
Subject: SRA

Dear  xxxx,

In recognition of your key contribution to XXVS Social xxxxx last year, I am pleased to inform you that the company has decided to award you an SRA of 4% of your annual salary.  This will have been paid in January 2010 payroll.

I thank you for your hard work, and please keep it up!

Regards,

…xxx

~~~~~~~~~~

Dalam banyak2 skill aku – Ini lah skill yg boleh buat cari makan.., Social skill aku. In fact.. banyak event tahun lepas.., contact dan event manager nya.. sapa ke lagi – (yg menaip ni ler)yg tukang suggest,, plan, buat.. cari.. sampai siap.

nak pakai DJ? – aku yg cari.,

nak pakai Sound system – pun aku yg cari dan test..(tapi end-up amatur sound system.. cheh.. lesson learned)

nak cari entertainer – bukan aku yg cari – tapi aku yg perform! aku yg kene plan the whole event.. apa hiburan yg nk di sajikan.. apa theme event ni, so.. dah tau theme.. apa pulak jenis hiburan dan band aku nk perform lagu apa.

letih semua benda ni! boss aku pun ada tegur.. aku banyak abiskan masa aku dgn benda2 social ni. Dia takut keje aku tak jalan., tapi.. keje aku ok jer… takde sangkut pun.

Yang paling best – aku rasa – kemuncak acara tahun lepas yg menyebabkan semua orang yg terlibat dgn social event tahun lepas dapat SRA tu. adalah – annual dinner department aku. Komen yg aku dengar – persembahan best! the whole flow pun best! lagi bagus dari tahun2 lepas (of-course ler.. yg tahun lepas tu bukan bawah tangan aku maa! :p.. eksyen aku eh! ), internal talent pun best! boss-boss dari belanda dan london pun happy laa amat!

oklah.. itu aje laa catatan panjang lebar aku! nanti kalau aku jumpa video persembahan tu .. aku upload lah.

hingga jumpa lagi.. di lain waktu..! di blog ini jugak!

daaaaaaaaaaa!