Tags

, , , ,

Update lagi ..

Ni bukan gambar rumah aku – ni gambar khayalan.. yg Mr. Xamel nak letak kat dlam Box plaster ceiling nya! Tapi jiran aku ni melampau – tak cukup dalam rumah.. luar rumah pun di letak nya boxed light.

karut betul.

~~~~~~

Malam ni tadi inspect rumah yg mengikut kata wireman dah siap pasang semua. Petang tadi betul punya letih.., berkejaran aku ke kedai lampu kt puchong., beli lagi beberapa lampu T5 yg tak cukup dan beli lampu utk tandas pulak.

Pagi – ke Houz Depot – cari lampu Hello Kitty, tapi takde stok.. (alhamdulilllahh..! hihiih)

dan dia ternampak lampu yg menarik utk letak dlm menarik tu.

So, itu lah lampu empat segi yg di beli.. dan dah pasang tadi.

~~~~

Kat luar.. lampu antara bilik2 dah siap pasang dan aku test.. idea aku mmg nak buat laluan ni macam antara bilik-bilik kt Hotel2 yg aku biasa pegi masa luar dan dalam negara.

Dari tangga tingkat bawah nak ke bilik 2 dan 3.. (bilik anak-anak / tetamu)

Mengadap pintu bilik utama.

On the way menuju tangga? lampu ni target utk terang tapi tangga.. dan tepi ruang tamu.

~~~~

Ruang tamu dah siap dgn lampu penuh. eh.. tepi tu Haqim., sibuk betul dia.. tanya itu dan ini.. apsal banyak lampu ayah?

Ini ruang foyer selepas buka pintu.. ! Plan ruang ni utk feature wall.! skang aku dah blank.. , mrs wife tak nak share idea dah nk letak warna ni. er.. sebab apa kaler dia suggest.. aku reject.. hihih.. so, padan muka aku.. tiada lagi advice dari perunding Interior Designer aku .. .

Korang pulak laa propose.. kaler apa aku nk letak.